Referat: Östra Torps GIF - Stora Harrie IF

1-0 Anders Nilsson (Kristoffer Ekström) 41 min
2-0 Frank Brobeck (Mathias Herrström) 52 min
3-0 Anders Nilsson (Benny Mårtensson) 85 min
4-0 Martin Rengbo (Benny Mårtensson) 86 min

Övertygande seger mot division 6 laget Stora Harrie. Matchen spelades på konstgräset i Anderslöv och regnet gjorde planen svårbemästrad men Torparna visade fin teknik och speluppfattning och lyckades oftast hålla bollen på marken. Östra Torp skapar chans på chans under inledningen och Stora Harrie har väl egentligen bara en riktigt het målchans under första 45 minuterna. Philip Marklund var mycket pigg och företagsam på sin högerkant och kom förbi sin motståndare gång på gång och slog fina inlägg. Torp missade dock mycket under första 45. Men i den 41:a minuten hinner Kristoffer Ekström upp en förlupen boll på högerkanten och skickar in den framför mål, där möter Anders Nilsson på volley och bollen far in i mål via stolpen till 1-0. Första halvlek slutar med en 1-0 ledning för Torp som dock borde varit något mål större. I den 52:a minuten vinner Mathias Herrström en nickduell mitt på Stora Harries planhalva och debutanten på vänsterbacken Frank Brobeck drar på för kung och fosterland från 25 meter och bollen far som en projektil upp i målvaktens ena kryss fram till 2-0. I den 57:e minuten byts Emil Andersson och Frank Brobeck ut och in kommer Kent Larsson och Victor Larsson. I den 63:e minuten gör Torp ett trippelbyte och ut går Martin Jönsson, Andreas Palmqvist och Kristoffer Ekström. In kommer Anders Mårtensson, Joakim Vedmar och evigt unge Benny Mårtensson. Benny hinner inte vara på plan många minuter förrän han får en gyllene chans att utöka Torps ledning men Bennys lobb över målvakten går dessvärre utanför mål. Martin Rengbo och Anders Nilsson har en del lägen att göra ytterliggare mål men den rätta skärpan och turen saknas. I den 85:e minuten spelar Benny Mårtensson elegant fram bollen till Anders Nilsson som snyggt sätter bollen i högra krysset fram till 3-0. Anders mål var med höger fot dessutom! I den 86:e minuten aggerar Benny Mårtensson på nytt framspelare och den här gången är det Martin Rengbo som ställs fri mot målvakten och den här gången gör Martin inget misstag utan sätter bollen säkert i nät fram till 4-0. Under andra halvlek blir en Stora Harrie spelare utvisad efter 2 klumpiga glidtacklingar med 2 gula kort som följd. I genrepet inför seriespelet väntar nu Näsets FF borta på söndagen den 13:e april.